Skriv ut

Meraftafjellet

10
besøk

Turmål i området

Turen til Meraftafjellet er enkel, og inneholder ingen luftige eller bratte partier. Kun på et lite stykke på turen kan det være greit å bruke hender for ekstra balanse.

Følg E136 ut av Ålesund, og følg videre på E39 mot Bergen. Etter et lite stykke tar du av mot Stranda/Sykkylven på 60. Du skal passere Magerholm fergekai og kjøre videre innover på 656 til du ser grusveien med bom på høyresiden. Plassen nedenfor bommen er større enn det ser ut som på bildene, så du sette bilen her uten å være til hinder.

Stien er delvis merket, og er enkel å finne fra startpunktet og på den siste delen. For å finne frem i midtpartiet, følg forklaringen under og se på bildene. Det kan være vått gjennom skogen, og litt gjørme noen steder, så bruk gjerne vanntette sko.

Fra bommen følger du bare grusveien videre oppover, og etter et stykke går veien skarpt til venstre, og det blir mer og mer en traktorvei videre.
Følg veien mot venstre og du vil finne en liten sti lenger oppe, som går gjennom skog og som også passerer en liten hytte.

Videre er det enkelt å se hvor du skal gå, og det går gjennom litt skog, før du skal litt brattere opp mot toppen. Her er det mer mer berg og gjørmete, så bruk hendene for å støtte deg opp om du trenger det. Du vil til slutt se en liten varde som ikke selve toppen, men varden i øst på 518 moh.

Bli med!